The Float Foundation, ANBI geregistreerd, elke euro naar het goede doel...

Kampong Cham is een gebied ten noordoosten van Phnom Penh, 2-5 uur per auto, afhankelijk van de uiteindelijke bestemming. Het is een gebied waar - zoals op de meeste plaatsen - grote armoede heerst en waar kinderen slechts zeer beperkte toegang tot onderwijs en gezondheidszorg hebben en dan alleen nog tegen betaling.

In dit gebied heeft een Cambodjaanse dame die gehuwd is met een Australische politiefunctionaris (die al enkele jaren in Cambodja betrokken is bij rule-of-law projecten van de Australische regering) een aantal boerderijen (ca. 120 hectare in totaal) die een flink aantal mensen in deze regio een (karig) inkomen verschaffen. Op haar eigen manier is zij al betrokken bij hulpverlening door voedselpakketten te verstrekken aan de allerarmsten.
In de dorpjes, waar haar boerderijen zich bevinden, is dringend behoefte aan enigszins ontwikkelde schoolvoorzieningen (inrichting en lesmateriaal) en eenvoudige medische voorzieningen, waar de allerarmsten gratis toegang toe zouden moeten hebben.
Een dergelijk project zou relatief geringe funding behoeven met als voordeel een zeer adequate supervisie. Het project kan termijn hoogstwaarschijnlijk sustainable zijn, indien de lokale autoriteiten overgehaald kunnen worden hun bijdrage ook te leveren. Dat laatste is beslist niet denkbeeldig, gelet op vergelijkbare ontwikkelingen elders in het land.
Een dergelijk klein project zou een flink aantal kinderen kunnen bereiken en vooral de allerarmsten zouden ervan profiteren.