The Float Foundation, ANBI geregistreerd, elke euro naar het goede doel...


Het weeshuis is klaar. Per 1 mei zijn hier 50 kinderen ondergebracht. 31 aug. vindt de officiële opening plaats!

Battambong is een provinciestadje gelegen in het noordoosten van Cambodja. Iets buiten deze plaats heeft een Cambodjaanse dame welke zelf kinderloos is een perceel grond geschonken aan het in Phnom Penh gevestigde weeshuis "Children and Poor Communities Development Organisation" (CPCDO) onder de voorwaarde dat hierop een weeshuis gebouwd zal gaan worden voor weeskinderen in de regio.

Thans worden de kinderen in deze regio opgevangen op steeds wisselende adressen bij particulieren thuis dan wel zwerven ze rond. Onze vaste agent is in de regio werkzaam voor de CLEC organisatie (mensenrechten) en heeft hierbij nauwe contacten met een plaatselijke jurist Ms Vireak Ann welke als zeer betrouwbaar bekend staat. Zij hebben een rechtstreeks contact met Mr Yuth, de directeur van het weeshuis CPCDO. Deze heeft aangegeven vanuit zijn fondsen geen mogelijkheden te hebben om te komen tot de opzet van een weeshuis in Battambong en dat hulp hierbij ten zeerste welkom zou zijn. Indien deze hulp geboden zou kunnen worden dan zijn Ms Vireak Ann en Mr Yuth bereid gezamenlijk de verantwoording op zich te nemen voor de coördinatie en controle op de juiste besteding van beschikbaar gestelde middelen. Tevens hebben zij bij de plaatselijke overheden geverifieerd of de bouw legaal en toegestaan is, hetgeen het geval is.

Het weeshuis

Het uitgangspunt is het door de regionale bevolking laten bouwen van een weeshuis bestaande uit een drietal gebouwen. Twee gebouwen zijn bedoeld als slaapruimten voor jongens en meisjes. Hiernaast komt er een hoofdgebouw bestemd voor eten, scholing etc etc. De totale instelling zou plaats kunnen bieden aan 45 tot 50 weeskinderen. Hiernaast zullen binnen het project de kosten voor inrichting etc worden meegenomen. Verder worden de operationele kosten voor twee jaren als projectkosten meegenomen waarbij de uitvoering plaatsvindt door lokale mensen onder supervisie van Mr Yuth. Zodra het weeshuis operationeel is zullen Ms Vireak An en Mr Yuth bronnen (o.a. via internationale hulpprogramma's) trachten te verkrijgen om de exploitatie zelf te kunnen overnemen. Bij vergelijkbare projecten uit het verleden is gebleken dat zulks zeer wel mogelijk is zodra het weeshuis er daadwerkelijk staat en operationeel is. Indien hierbij dan nog aanvullende steun van Stichting The Float Foundation gewenst is, dan zijn hiervoor middelen aanwezig zodat ook de exploitatie op lange termijn zeker gesteld kan worden.
De totale kosten voor het project bedragen $ 60.000,- of wel € 46.500,-.

Resumerend

Een project waarbij hulp geboden wordt aan de weeskinderen in een zeer arm gebied in Cambodja. Uitvoering door plaatselijke mensen onder zowel organisatorische als financiele supervisie van betrouwbare lokale personen. Uitzicht op continuïteit voor de lange termijn. Een passend eerste project voor Stichting The Float Foundation.